perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannuksen raparperikakku


Tälläinen kakku minua odotti torstaina, kun tulin töistä kotiin. Pojat olivat leiponeet niin herkullisen kakun, jossa oli siis  raparperia, kermaa ja mansikoita. Eihän tälläisesta yhdistelmästä muutakaan voi tulla.
Ohje on K- ruokalehdestä
Pohja:       150 g voita
                  2 dl sokeria
                  2 munaa
                  1 tl kaardemummaa
                  2,5 dl vehnäjauhoja
                  2 tl leivinjauhetta
                  n. 4 dl raparperiä pieninä paloina
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Jatka vatkaammista hetken aikaa ja lisää kaardemumma. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos varovaisesti taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
Levitä raparperipalat taikinan pinnalle.
Kypsennä 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.
Päälle:       2 dl vispikermaa
                  2 rkl sokeria
                  vaniljasokeria
                   tuoreita mansikoita
                    MUMS!
                 

4 kommenttia:

  1. Ompa herkullinen kakku.Hyvää juhannusta Kaisa.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva, ihanaa keskikesän juhlaa myös sinulle!

      Poista
  2. Ei voi olla muuta kuin hyvää! Ihanaa juhannuksen aikaa :)

    VastaaPoista