keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Kauraomppupaistos



Nämä kaurapaistokset ovat kyllä niin herkullisia, että melkein maistellessa menee aina koko paistosvuoallinen.
Teki mieli jotain pientä makeaa ja tämä oli ihan nappiveto.
Alle puolituntia ja tämä herkku on valmis nautittavaksi.
Voi että tää oli hyvää ja toimii vaikka aamupalana :)

Näin sen tein:

3 omenaa
250 g voita
3 tl vaniljasokeria
kanelia
2,5 dl intiaanisokeria (fariinisokeria)
7 dl kaurahiutaleita

Kuori ja pilko omput paistosvuoan pohjalle.
Ripottele vaniljasokeri ja kaneli omenoiden päälle.
Sulata voi kattilassa ja lisää intiaanisokeri ja kauraryynit
Sekoita tasaikseksi
Levitä kauravoimössö omppujen päälle ja paista
uunissa 200 asteessa n. 25 min


Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.



18 kommenttia:

  1. Tuo on niin parasta!
    Näyttääkin niin herkulliselta!😋
    Mukavaa illan jatkoa!😊💕

    VastaaPoista
  2. Tuo on aivan älyn hyvää!! Itse tein gluteenittomista kaurahiutaleista ja meinas mennä tosiaan koko vuoallinen kerralla :)

    VastaaPoista
  3. Ei pitäisi lukea tämmöisistä herkuista nukkumaan käydessä, mutta tulipahan vinkki viikonlopun jälkiruoasta. Kiitos siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan Ansu, tässä on simppelit ainekset ja simppeli valmistaa :)

      Poista
  4. Täälläkin omppupaistosta😊 On se vaan niin hyvää! Ihanaa viikonloppua 😘💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jassu, ihanaa sullekkin. Omppupaistos on hyvää :)

      Poista
  5. Joka syksy pitää tätä tehdä kerran pari - on se vaan niin hyvää :)

    VastaaPoista
  6. Täälläkin on jokasyksyinen herkku ja muutaman kerran jo nautittukin tänä syksynä. Minulle maistuu parhaiten vaniljakastikkeen kera :) Hyvää viikonloppua tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä niin herkkua sekä vaniljasoosilla että ilman :)

      Poista
  7. Tein tätä ja siitä tuli aivan mielettömän hyvää.
    Jäin pohtimaan vielä ohjetta. Ilmeisesti on tarkoitus, että vanilijasokeri ja kaneli ripotellaan omenoiden päälle ja intiaanisokeri menee kattilaan? Näin ainakin oletin. Onnistuin tässä, vaikka mulla jäi kauraryynejä desin verran vajaaksi, kun loppuivat kesken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati kun pohdin "ääneen" tänne, ohje oli vähän puolihuolimattomasti kirjoitettu, korjasin sen nyt. Juuri olit oikein päätellyt ja miekin jätin toisella kertaa desin verran pois koska massa oli mielestäni 7 desillä juuri hyvä. Meillä siis tehtiin tätä viikonloppunakin vieraille ja hyvin kävi kaupaksi :)

      Poista